|  |

Tehnologija

Budućnost je pred nama

TEHNOLOGIJA, INOVACIJA, USLUGA I UČINAK

Ovo je dobitna kombinacija koja podupire naš uspjeh i koja je postala referentnom točkom na europskom tržištu. Pokretačka snaga održivog rasta istodobno je istraživanje i razvoj te puna pozornost na potrebe naših kupaca je neumoljiva.

Isrtaživanje i razvoj

KONTINUIRANA INOVACIJA

Uspjeh praha za pjeskarenje ne bi bio moguć bez visoko kvalificiranog tima istraživača koji neumoljivo rade uz dobavljače sirovina, postrojenja za aplikacije i glavne nacionalne i međunarodne istraživačke centre, te proučavaju tehnička inovativna rješenja za potrebe naših kupaca.

Laboratorij je opremljen najsuvremenijim strojevima, uključujući ispitivanje slanim raspršivanjem, QV, IR, DSC, Xeno-Test i sve ostalo što je potrebno za mehanička ispitivanja. Svakim projektom se upravlja pomoću najsuvremenijih softvera koji omogućavaju snimanje svih svojstava proizvoda i napredak rada koji se prati kako bi se postigao cilj.

Projekti su povjereni timu stručnjaka koji rade u skladu sa sljedećim znanstvenim postupcima:

  • analiza zahtjeva kupaca i utvrđivanje rješenja,
  • definicija formule i proizvodnja uzorka,
  • testiranje i dodatno fino podešavanje, ako je potrebno,
  • odobrenje uzorka od strane kupca.Tehnologija

Pametna po prirodi

Kako bi se postigao ambiciozan cilj Total Qualitya, a da se ne odrekne fleksibilnosti koja je potrebna za postizanje potpunog zadovoljstva kupaca, napravljene su značajne investicije u tehnološki iznimno modernim strojevima i u potpuno integriranom IT sistemu (ERP, osiguranje kvalitete, proizvodni napredak, upravljanje tehničkih i sigurnosnih tablica).

Sirovina se naručuje pomoću MRP logike kako bi se postigla maksimalna marža profita, što smanjuje zalihe na minimum. Po dolasku, zalihe su prije svega označene crtežom, a zatim podvrgnute strogoj kontroli kvalitete: samo oni koji zadovoljavaju RIPOLove specifikacije prihvataju se i upisuju u računalni program koji je dostupan za povlačenje. Skladište može odabrati samo sirovinu koja je planirana za proizvodnju i prihvaćena u prethodnoj fazi.

Svaka proizvodna stanica ima računalo, barkod skener, pisač naljepnica i vagu za vaganje. Sve su to međusobno povezane i povezane sa sistemom. Narudžba se prikazuje izravno na osobnom računalu na svakom vozilu za odabir reda i obrađuje se prema prethodno postavljenoj sekvenci. Ova računalna kontrola omogućila je RIPOLu uklanjanje pogrešaka tokom mjerenja.

Svaki spremnik, identificiran jedinstvenim barkodom, miješa se u turbo-mikserima. Dobivene premikse ekstrudirane su primjenom najsavremenijih strojeva slijedeći slijed postavljen u sistemu, čime se jamči sljedivost proizvodnih parcela. Stadij bušenja provodi se tehnološki naprednim mlinovima s kontroliranom veličinom zrna nakon slijeda postavljenog u sistemu; proizvodi se zatim pakiraju u kartonske kutije ili velike vrećice. Paketi se identificiraju s naljepnicama barkodova i automatski se učitavaju u skladište odakle se ne mogu odabrati prije nego što ured za kontrolu kvalitete obavi svoje kontrole.

Tek nakon što su izvršeni detaljni nadzori navedeni u kontrolnim planovima za svaki proizvod, gotovi proizvodi su dostupni za otpremu. Za pošiljke se koriste RF terminali: na taj način je izdavanje transportnih dokumenata, izvješća o ispitivanju i tehničkih i sigurnosnih listova podataka potpuno automatizirano i uklonjene su ljudske pogreške.